2018-06-19
夜晚九點左右,一班人一早上Openrice 睇到這間個評價不錯,所以到舖食。但舖內沒有位,只好坐到舖外加的枱。醒起Openrice 有食評話茉莉陳皮燉蛋不錯,但發現menu 沒有,只好問一下年輕女侍應。她出到嚟,我問問她有沒有茉莉陳皮燉蛋,佢表現得不耐煩,話講個號碼出嚟,但我哋都係睇食評,那知道個個食物號碼,同埋我哋都係想知到仲有無個款食物。之後那女侍應走返入舖頭內。後來我哋只好叫menu有食物。當示意想落單,那女侍應扮成睇唔到,不願意出嚟落單,擾攘咗一段時間,那女侍應推另一個女侍應出嚟落單,此舉動令人十分反感,好似我哋得罪咗佢咁,我哋都係想睇完Openrice ,想食食評最多人讚食品。怎會知道得到那侍應如此對待。就算餐廳🍴有更好食品,沒有好服務,作為消費者也不想光顧。梳乎厘- 有少少失望,因為一咬落去仲有好多砂糖,但味道都可以。鐵鍋綿花糖吐司🍞- 味道有層次,但略嫌個吐司太硬。但棉花糖、朱古力醬、士多啤梨(唔會太酸)都好夾。玫瑰🌹荔枝冰- 最有驚喜,外面沙冰,食到中間有蒟蒻、雪糕糯米糍、脆米⋯
後來我哋只好叫menu有食物。
就算餐廳🍴有更好食品,沒有好服務,作為消費者也不想光顧。