2011-06-02
係 openrice 見到漁屋既評語好壞參半 , 一行三人決定試試 , 佢地服務態度真係超好 , 我當日打去book位 , 佢之後打過兩次提我 , 雖然地方細細 , 不過環境都ok ,放題有漏單情況係正常既 , 呢度真係好好生意 , 好多客人 , 不過漁屋服務員會不停期問你有冇野冇黎呀 , 確保冇漏單 , 立即送上食物 , 呢樣野我好欣賞 , 食物方面 ,款式唔算多 , 但味道唔錯 , 絕對值得 , 6:30前入座 $148免加一 刺身 : 三文魚 - Round 1 都算肥美 , 之後食個d三文魚都好瘦 帶子 - 好鮮美 , 正 !!八爪魚 - 普普通通 , 比較薄身吞拿魚 - 唔好食 , 唔新鮮加冇味 甜蝦 - 正 !! 雖然好細隻 , 不過好新鮮 , 北寄貝 - 普普通通白玉拖羅刺身 - 好似厚脂肪既感覺 , 比較特別 壽司 ( 全部壽司都有一口壽司既感覺 , 比較細件 )海膽壽司 - 好少海膽 , 好多青瓜絲 , 不過海膽新鮮三文魚壽司 - 超薄身三文魚 , 食左好似食飯咁海膽魷魚壽司 - 好新鮮 , 好味 !!吞拿魚壽司 - 冇味 , 唔知食緊咩
確保冇漏單 , 立即送上食物 , 呢樣野我好欣賞 ,
刺身 :
帶子 - 好鮮美 , 正 !!
八爪魚 - 普普通通 , 比較薄身
吞拿魚 - 唔好食 , 唔新鮮加冇味
甜蝦 - 正 !! 雖然好細隻 , 不過好新鮮 ,
北寄貝 - 普普通通
海膽壽司 - 好少海膽 , 好多青瓜絲 , 不過海膽新鮮
三文魚壽司 - 超薄身三文魚 , 食左好似食飯咁
海膽魷魚壽司 - 好新鮮 , 好味 !!
吞拿魚壽司 - 冇味 , 唔知食緊咩野
鏝魚壽司 - 普普通通
花之戀 - 好味 , 好多蟹籽同沙律汁 !! 火炙 壽司
火炙三文魚 - 正 !! 好肥美
芝士蟹柳 - 蟹柳好味 , 不過芝士可唔可以燒得溶少少 , 唔係有舊芝士係到冇哂作用 炸物
炸生蠔 - 唔新鮮 , 食落有d苦
炸蝦天婦羅 - 唔掂 , 完全食唔到有蝦 , 食到只有炸皮同只見到條蝦尾
炸芝士年糕 - 好味 , 煙un既年糕配香濃既芝士 , 可惜唔食得多 , 會" 流 "
一口炸豆腐 - 好味加外型精美 , 好滑既豆腐配上木魚湯汁
軟殼蟹天婦羅 - 普普通通
三文魚頭 - 好味香脆 , 叫左兩大件 , 必叫 燒物
雞軟骨 - 好味 , 叫左幾次
雞翼 - 好dry 小食
一口魚翅干 - 好精美 , 好似食緊魚干 , 唔錯唔錯 !!
豬頸肉 - 正正正 !! 香濃燒汁炒豬頸肉 , 好味~
清酒煮蜆 - 雖然唔算肥美 , 不過味道唔錯 ~
金菇肥牛卷 - 唔錯 飲品
只係汽水比較好 , 其他得個甜字 , 飲熱茶好過
送既甜品 - 雪糕糥米糍 ( 香芋味) P.S 最失望係當日冇羊架同埋三文魚腩