2022-08-08 178 views
同朋友一心諗住食甜品,睇openrice 睇到甜品既相都幾靚,就諗住試下。店內有3、4枱都無人,我哋就問佢可唔可以執好張較大啲既二人枱,個女店員就話「唔得,我今晚得兩個人」,然後無尾音地叫我哋兩位坐張細枱。咁我哋都無堅持,見你哋得兩個人,體諒一下(雖然人手安排唔係食客要理既嘢)。咁我哋就坐低睇下食乜,正諗住除低口罩之際,個女店員就以九秒九跑嘅速度衝過黎叫我戴返口罩,我比佢嚇到呆咗。有心有力有時間係咁睇住邊個早咗除口罩,但都唔執枱做好基本嘢。對住啲對答無禮貌又「無服務可言」既店員,為免食到一肚氣,我哋都係起身走人。
2022-08-08
Type of Meal