2018-08-11 1165 views
係外面餐廳食得多午餐,都會想係酒樓食反次午飯。砌反壺熱茶,慢慢嘆下,世俗浮華都丢諸腦後,別有一番風味。今日揀既酒樓係裕滿人家,呢個集團都多分店,我同住係東涌既細妹來左東涌呢間。我地等位吾耐,因為地方夠大,有好多位。兩個都叫左燒味飯😂燒味精選雙拼飯,叫左叉燒燒鵝配飯。燒鵝皮脆,肉夠嫩; 叉燒燒得幾好,吾似其他燒味檔擺左好耐。自選單拼飯就係燻蹄配飯,燻蹄爽口彈牙,有口感,好香麻油味。肉質肥瘦適中,送飯一流。兩個飯都有搭配青菜,都算營養均衡味道挺好,飯上時夠熱,茶水都夠熱,真係可以嘆個休閒既午飯不過食物種類小左啲,阿妹都話食來食去都係果啲🤣見阿妹同啲侍應好熟,佢地好傾得,同埋佢地服務態度唔錯,叫加水即到,值得一讚👍環境吾錯,最正係個大mon會用黎播電視節目另外,阿妹話有時收吾到電話訊號,特別係坐包間果時。

我地等位吾耐,因為地方夠大,有好多位。

兩個都叫左燒味飯😂

兩個飯都有搭配青菜,都算營養均衡

味道挺好,飯上時夠熱,茶水都夠熱,真係可以嘆個休閒既午飯

不過食物種類小左啲,阿妹都話食來食去都係果啲🤣

環境吾錯,最正係個大mon會用黎播電視節目
另外,阿妹話有時收吾到電話訊號,特別係坐包間果時。

2018-08-11
$50 (Lunch)