2023-10-24 454 views
星期日同家人去了鑽石山掃墓,之後去了富山邨茶餐廳食晏,剛巧入到餐廳是下午2点,有個可選A餐至F餐配紅豆冰加茄汁豆或雜果沙律的下午茶餐,有A雞脾B......唔記得其他E豬肉卷F雞翼薯條我叫了雞翼薯條雜果沙律,點知來了雞翼薯條後,等了一會我話仲有雜果沙律未到,點知跟我點餐的女待應話你呢個餐係冇雜果沙律的,我攞返張餐牌比佢睇,佢話A至E都有跟,只有F唔跟因有薯條,但佢張餐牌並沒有列出,你又唔劃開F,又冇括住A至E才可配茄汁豆或雜果沙律,仲話呢度D人(食客)個個都知!我話我剛才點雞翼薯條雜果沙律你又唔講我呢個F餐冇得配?佢话係佢冇講清楚,總之呢個餐有薯條就冇沙律!我不是貪心一個沙律,只是覺得好似被人呃了很不忿!最後果個女侍應話你係唔係想食?係我就送一個比你!唔好再嘈!我話係呀要呀,你違返商品說明條例,跟住佢攞個好細的碗仔装了少少比我!我覺得今時今日呢D服務態度真是影衰同行!自己張餐跟寫得不清楚算了,客人清楚點菜時你不說清楚也罷,還用高高在上的態度對待客人就最糟!
A雞脾
B......唔記得其他