2013-07-12 358 views
其實本來想去book希慎的南小館,但因為receptionist一早講左每日限量食物,驚到時我地太遲入席,會無咩款。所以才趕快地搵上這間利小館補上。其實打電話去Book枱時,接線生係好好禮貌的。到左當天都有打電話同我確定時間同人數。去到極速落order啦,要自己剔紙仔。然後就突然告知好多食物都係限定左數量,已經賣晒( book枱時無講明 )咁就求其揀D飽肚既食下,因為都有成9個人,仲要7位係男仕。D野食到枱後,全部D份量都好迷你,最令人笑到呆左的是: 冰燒三層肉,$78有9粒。其實都仲叫左其他食物,奶皇包,叉燒包,窩貼,生煎包 etc ,食物水準都同酒樓既差不多。食物水平都唔會話難食,但今次想寫既係服務員的工作態度。我事前已經知道店舖只能坐到晚上11時,所以當10時30分時,已叫一位帶眼鏡,拖住地的男侍應幫忙清一清枱。點知等左5分鐘都無人執,只見他繼續拖地。而其他侍應就不停地擺放餐具,沒打算照顧客人。當我第二次叫清枱時,又係等左5分鐘先有人逐D逐D咁執。再叫個侍應拿蛋糕時,又等了5分鐘,時間是10點45分,我地剩返15分鐘切蛋糕。我地都好想快D切完快D走,但明知我地切蛋糕都無人會主動拿

所以才趕快地搵上這間利小館補上。
其實打電話去Book枱時,接線生係好好禮貌的。
到左當天都有打電話同我確定時間同人數。

去到極速落order啦,要自己剔紙仔。
咁就求其揀D飽肚既食下,因為都有成9個人,仲要7位係男仕。

食物水平都唔會話難食,但今次想寫既係服務員的工作態度。

當我第二次叫清枱時,又係等左5分鐘先有人逐D逐D咁執。

我地都好想快D切完快D走,但明知我地切蛋糕都無人會主動拿碟給我們,要我們提。
不主動之餘,不停重覆要我地11點就走。

大佬呀!叫D服務員無人郁,我地想早D走都唔得啦!仲話收加一服務費。
最離譜係問有無火機可借,竟然得到的回覆係:「無呀,無人食煙,廚房都走晒,真係無火機。」
一句唔好意思既說話都無。

我覺得如果係可以切蛋糕既舖頭,應該都要預備一個火機係公司囉。

其實食物係可以接受,但咁既工作&服務態度,真係唔會再幫襯過。

Other Info. : 希望貴公司真係會進修下員工既工作態度,好多時去食野,未必真係食物好味與否,而係員工對客人的態度。
2013-07-10
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday