因為每星期六都會去佐敦上堂,新慶粥店比較近,我都去食過幾次,味道正常,沒有什麼特別,有幾次我見過大蟑螂,所以吾夠膽坐得耐。事緣我今次去食,叫左個艇仔粥,服務員送上粥時,我見個碗大左,我同個服務員講,我要細碗喎,她說:係細碗黎既。我見個碗粥吾係滿的,心諗可能d細碗用哂啦。咁我食哂之後,付款時另一個長髮的服務人員向我收大碗價錢,我話,吾係喎,我問左你同事,佢話係細碗我先食(因為我平只會叫細碗),跟住個服務人員話佢按碗收費,我話我知,但係我已經再reconfirm我要細碗,個服務員話係我先食。她同我講左好耐,跟住送碗粥俾我個服務員係廚房出黎,收我錢個人大聲問個服務員我係食大定細,佢話大。我真係唔高興,我話你地欺騙客戶,之後佢不情願收我細碗價錢,我出門口,她一路臭罵我食完吾俾錢,我立即返轉頭俾返3蚊,吾想欠人。服務態度如此惡劣,衛生環境又差,永不光顧。

服務態度如此惡劣,衛生環境又差,永不光顧。
2016-11-26
Type of Meal