朋友book咗呢間餐廳同我慶祝生日揀咗「星空主題生日驚喜晚餐」 真係唔方唔驚喜睇drink menu 時候有問過職員有咩推介,佢就喺張Menu指住兩張相話啱打卡,多人叫落單嗰陣朋友指住兩杯( 其實係得嗰兩張相 ) 點知嚟到其中一杯唔係,有同職員講但佢話佢冇落錯,係我哋叫錯 ,仲叫我哋飲咗先,飲完再叫本身想叫個杯 😨個杯cancer 剩係得梳打水同熱情果味有問個職員呢杯嘢係咪咁淡, 佢好串咁搭: 依家啲Cocktail唔會做到死甜,係會有啲層次嘅 Sorry,呢一杯$148熱情果梳打水 我地真係飲唔到啲咩層次 🥲 1. 海鮮拼盤 蝦同蜆唔新鮮 ,四隻蝦都好霉 ,八爪魚我朋友食咗一片 2. 前菜 本身想叫蕃茄流心水牛芝士沙律同生牛肉他他點知拎出嚟又係錯咗,個沙律變咗炸鮮魷魚跟住個職員就攞返Menu問我哋本身想叫咩🤦🏻‍♀️其實落單嘅時候 同佢講紅蝦蛋麵 ,佢就想同我地落龍蝦闊條麵。我朋友再講多一次: 紅蝦唔係龍蝦啊! 個職員都話自己帶左一邊耳機所以聽得唔清楚 😨 3. 龍蝦湯普普通通4. 主菜西西里紅蝦手工幼蛋麵 職員同我哋講蝦頭有膏,叫我哋用匙羹壓d膏出嚟點知… 一啲膏都冇 ,仲要蝦肉都
朋友book咗呢間餐廳同我慶祝生日
揀咗「星空主題生日驚喜晚餐」
真係唔方唔驚喜

個杯cancer 剩係得梳打水同熱情果味

1. 海鮮拼盤
蝦同蜆唔新鮮 ,四隻蝦都好霉 ,八爪魚我朋友食咗一片
2. 前菜
本身想叫蕃茄流心水牛芝士沙律同生牛肉他他
點知拎出嚟又係錯咗,個沙律變咗炸鮮魷魚
跟住個職員就攞返Menu問我哋本身想叫咩🤦🏻‍♀️

個職員都話自己帶左一邊耳機所以聽得唔清楚 😨

3. 龍蝦湯普普通通

4. 主菜
西西里紅蝦手工幼蛋麵
職員同我哋講蝦頭有膏,叫我哋用匙羹壓d膏出嚟
點知… 一啲膏都冇 ,仲要蝦肉都係霉嘅 😤

鵝肝牛柳伴法式手工薯蓉 +$148
牛冇牛味,要好用力先切得開,兩個人都係夾硬食咗一半就放棄
叫咗五成熟但係唔係鐵板上都差唔多熟晒 😅
甜品前職員都有問我地啲嘢得唔得 (因為見我哋冇食晒,仲剩返好多 )
我都直接講咗啲嘢食唔得 然後佢淨係講咗句: 我會同佢哋反映返 !

5.甜品
星座蛋糕My Sign (+$88)

一個超級細同唔好食嘅蛋糕,本人好鍾意食甜品但只可以俾面個朋友食少少

檸檬雪葩我哋都係每人食咗少少就放棄咗

食完送咗張coupon $600減$100 (佢叫我留意d條例 )
我直接擺係枱面冇拎,因為免費我都唔會再去

咁就食咗二千幾蚊,但一啲都唔值
無論環境,服務態度,食物質素

朋友本身滿心歡喜諗住帶我食好西,點知中伏!

鵝肝牛柳伴法式手工薯蓉
西西里紅蝦手工幼蛋麵