2015-03-29
今日搭完巴士落車,見有少少想食嘢就當然幫襯非連鎖經營嘅麵包店啦。 行入去見到啲包嘅外觀都幾似日本造型麵包,而且有仲有啲韓國午餐肉同埋啲揸麵包嘅朱古力、蜜糖etc, 心諗都幾整全,本應加分,點知我見到麵包tray裏面有幾隻蒼蠅係度飛來飛去 ,所以嗱嗱聲係另一層夾左個忌廉麵包$9同埋三文治$13。行去俾錢,見有人已經俾緊錢,咁我當然係佢格離排隊,點知有位"女仕"拖住啲行李大搖大擺,仲要係我排緊嘅另一邊又再開一條新隊伍 下,咁都得?!之後仲有位"男仕"即刻企去佢後面霸位 下???最神奇係三個店員都見到係我先排隊,佢好似當我透明咁照同"另"一條隊伍收錢 我就咁企左係到直至佢終於叫我俾錢。其實我係呆左,好難明白點解幾個店員都若無其事 而家講下個包:1.忌廉勁甜2.麵包勁硬3.三文治冇餡完。
而家講下個包:
1.忌廉勁甜2.麵包勁硬3.三文治冇餡