2010-03-14 6 views
琴日病病地, 諗住食碗粥清淡d就揀左喱間健味粥去到7點半左右, 好多人年紀較大的待應(老闆?)問: "有冇訂位"我話: "冇"佢話: "咁你出去等la'好la, 出去等之後陸續有人黎大家都要等位, 但佢對其他等位ge客人恭恭敬敬開頭我都不以為然後尾等左>15mins終於有位佢竟然即刻拎杯水俾外面仲等緊位ge客人我系出面等左咁耐又唔見你拎水俾我?????????都算la點左一個 肉丸粥+炒米粉(因為佢話個粥都算大碗, 2個人食應該夠)之後bf問: '有冇野飲"跟住佢話:"冇野飲"以為佢話唔系套餐, 所以冇野飲跟住問佢:"野飲几錢"佢話: "我地冇野飲牙, 得菜蜜"我心諗: "菜蜜唔系野飲???? "同埋佢覺得我地唔會飲菜蜜lo 咩事我以為佢話佢餐廳冇飲品提供, 但餐牌上有寫"豆漿/汽水/菜蜜"以為佢話冇凍奶茶果類茶餐廳飲品la跟住bf再問佢: "有冇豆漿?"佢先至話:"豆漿賣晒, 如果要自己出去買la"你一早同我講賣晒咪得look, 豆漿日日磨, 賣晒唔再整唔出奇汽水都冇? 你d汽水要日日入貨??? 講都冇人信我覺得佢睇唔起我地lo其實 d粥真系几好味,真系冇味精 淡淡地, 但有
琴日病病地,
諗住食碗粥清淡d
就揀左喱間健味粥
去到7點半左右, 好多人
年紀較大的待應(老闆?)問: "有冇訂位"
我話: "冇"
但佢對其他等位ge客人恭恭敬敬
開頭我都不以為然
後尾等左>15mins終於有位
佢竟然即刻拎杯水俾外面仲等緊位ge客人
我系出面等左咁耐又唔見你拎水俾我?????????
都算la
點左一個 肉丸粥+炒米粉
(因為佢話個粥都算大碗, 2個人食應該夠)
之後bf問: '有冇野飲"
跟住佢話:"冇野飲"
以為佢話唔系套餐, 所以冇野飲
跟住問佢:"野飲几錢"
佢話: "我地冇野飲牙, 得菜蜜"
我心諗: "菜蜜唔系野飲???? "
同埋佢覺得我地唔會飲菜蜜lo 咩事

以為佢話冇凍奶茶果類茶餐廳飲品la
跟住bf再問佢: "有冇豆漿?"
佢先至話:"豆漿賣晒, 如果要自己出去買la"
你一早同我講賣晒咪得lo

ok, 豆漿日日磨, 賣晒唔再整唔出奇
汽水都冇? 你d汽水要日日入貨??? 講都冇人信

我覺得佢睇唔起我地lo

其實 d粥真系几好味,
真系冇味精
淡淡地, 但有甜味
肉丸好甜
炒米粉系幼粉粉, 我覺得略為多油, 又有咩味
埋單, 又系佢(其實成間鋪頭今晚好似得佢一個)
俾錢la, 佢收錢, 望都唔望我地, 仲同隔離枱傾緊計, 多謝都冇句
唉........
2010-03-13
$25 (Dinner)