2021-08-09
我唔係好食得辣,所以甚少食泰國菜同舊同事相約食飯,佢地就揀咗呢間(因為附近好似無咩好食咁XD因為book咗枱,所以唔洗等就有位用餐時間:90分鐘我地4個人叫咗青木瓜沙律、炒雜菜(馬拉盞)、小食拼盤、串燒拼盤(大)、原隻大蝦菠蘿炒飯、泰皇咖喱軟殼蟹繪巨型麵包,再加一人一杯飲品侍應先上菠蘿炒飯,食咗大半先再上菜、小食同烤物,感覺一嚟就食飽咗(´・_・`)建議可以上咗啲小食、烤物或者菜先青木瓜沙律比想像中辣,而朋友都話呢碟麻麻地炒雜菜(馬拉盞)好食,炒得好香,有唔同菜、菇,啱晒唔同人嘅喜好小食拼盤有雞翼、魚餅、蝦餅同春卷,個人覺得蝦餅好食過另外3款串燒拼盤(大)有豬、牛、雞同豬頸肉,啲肉食落唔會柴,燒得啱啱好,味道好好至於原隻大蝦菠蘿炒飯,菠蘿炒飯一直都係我好鍾意食嘅菜式呢間嘅菠蘿炒飯,份量十足,滿到瀉,唔會好咸,啱啱好!泰皇咖喱軟殼蟹繪巨型麵包係打卡之選,面包加咖哩都唔錯,味道可以濃啲個包整體嚟講一般般,無話必點但如果多啲人一齊食,都可以叫嚟打個卡,然後一人一個包^ω^最後侍應提醒我地就快完用餐時間,咁我地就賣單賣完單,有位同事想去個洗手間因餐廳門口(𨋢口)位置較細,怕企係度阻住出入,所以
因為book咗枱,所以唔洗等就有位
用餐時間:90分鐘
建議可以上咗啲小食、烤物或者菜先
青木瓜沙律比想像中辣,而朋友都話呢碟麻麻地
至於原隻大蝦菠蘿炒飯,菠蘿炒飯一直都係我好鍾意食嘅菜式
呢間嘅菠蘿炒飯,份量十足,滿到瀉,唔會好咸,啱啱好!
個包整體嚟講一般般,無話必點
但如果多啲人一齊食,都可以叫嚟打個卡,然後一人一個包^ω^
最後侍應提醒我地就快完用餐時間,咁我地就賣單
賣完單,有位同事想去個洗手間
因餐廳門口(𨋢口)位置較細,怕企係度阻住出入,所以我地話等埋佢,叫佢快啲去完,我地再走
有位女侍應走過嚟話我地食咗好耐
我地同佢解釋有朋友去咗洗手間,好快走
佢話有人等枱,等好耐,叫我地快啲走
我地出到去,無人排隊等...
本身見啲嘢食都唔錯,有位姐姐又好好態度,覺得可以下次帶屋企人嚟食
但最後咁樣,認真趕客,我地都話下次不了ಠ_ಠ