2011-10-31 572 views
第一次去食的時候係同朋友一齊食,都覺得ok啦,所以昨天就帶埋家人一齊去食。點知估唔到今次差成咁,首先我地去到既時候應該係9點啦,等到10點幾都未有位米問佢地等位如果11點都冇位點算個服務員話咁米唔好係到食囉,你等到11點米走囉,我地呢到如果11點未有位就唔俾位咁講。都算啦咁就繼續係到等,等到入位時開始食野啦。(右邊的店)食既時候都ok可能因為太晏啦都係得幾款野食,不過整壽司的師傅幾好人架。最好食去咁多次發現都係中華沙律最好食,其次就係螺肉壽司啦。本身我係唔食沙律,但我個朋友說這裡的中華很好食,所以第一次去就試食了,不過今次去每次出都有好多中華我都叫左黎食。如果要推介我就推介這款食物啦,因為那些沙律一d都唔酸又唔會話好生的感覺,配合起來就好好食啦。三文魚壽司就是我的至愛啦,今次當然去到即刻叫黎食啦,叫左之後算是ok啦,也不算太好或太差。不過想叫花之戀可是要加錢,所以就冇叫啦,整體來說壽司都算ok架,不過好快就飽哂唔驚會肚餓。而衛生來說因為茶是用一個系統汁水,不過左邊的明將就用茶壺,我較喜歡茶壺多一點,感覺較乾淨,而且呢邊的汁水機好難用。可能自己太細力啦,不過環境來說都算ok,d位都好寬,

都算啦咁就繼續係到等,等到入位時開始食野啦。(右邊的店)

最好食去咁多次發現都係中華沙律最好食,其次就係螺肉壽司啦。

可能自己太細力啦,不過環境來說都算ok,d位都好寬,不過左邊就暗點,好有氣氛,右邊就較光。

不過服務態度就真係so bad,岩岩入去冇幾耐,有個侍應生就去放壽司碟附近係到發脾氣係到丟d碟。

哇,d食欲比佢咁搞咩都冇哂啦,仲要丟d碟好大聲囉全場都聽到,之後係到同其他侍應生講野。

我地都明白做野係辛苦,但都唔駛係大庭廣眾發脾氣,因為我地都係坐係附近,就聽到那個侍應生係到用粗言穢語話d客人將d飯唔食壓碎用碟擋住,當時唔知以為去左大排檔添,雖然咁做係唔岩,但易地而處想其實都明白點解d客人會咁做,不過就算幾唔岩都應該尊重別人尊重自己不要說粗言啊。

之後呢佢地講完就去汁野,咁我地就繼續食野啦,冇幾耐就聽到剛才個侍應生係到話一班後生仔。

個班後生仔就食哂d刺食唔食飯,咁佢地就衰d既就將d飯壓碎放係d碟到,但係剛才的侍應生就一隻一隻碟拎開。

之後對住個班後仔講你地整成咁叫佢地食飯哂d飯,佢係咁迫個班後生仔食返哂佢啦。

現在想起都覺得個侍應生好冇品格,罵客人都算啦,仲要迫人食返個d飯,d飯比d碟壓住都污穢啦,叫客人食返哂,講真如果係咁米計返錢囉駛唔駛咁叫人食返哂,萬一真係食到有事點算?

見到個侍應生咁對個班人,又講粗言,佢既服務態度果真一流啊

我寧願去其他分店或者唔去都唔再黎呢間,點知下次去又會遇到甚麼事呢,不過真希望明將好好檢討下d侍應生態度。
2011-10-29
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$51 (Dinner)
  • 中華沙律壽司