2024-09-29 40 views
❗️❗️態度極差❗️❗️其實,我真係唔明點解成間鋪嘅員工態度可以咁差。啲食物嘅質素本身已經係比起以前差咗好多,最重點係呢間舖啲店員嘅服務真係好差劣。首先,個女侍應講嘢態度係真係好差。之後有兩個人入咗嚟諗住坐卡位,個女侍應都用好差嘅態度叫佢哋坐返兩人位。我明白繁忙時間要搭台,坐返二人座會方便啲,但係其實係咪可以用禮貌嘅態度同顧客講返?仲有,前台收銀嗰個男經理態度都好有問題。賣單嘅時候只係行錯咗收銀嘅地方,我唔係好明白點解個經理要用一個奇怪眼神、擘大晒隻眼去表示。雖然我唔知道呢名男經理係唔係無意嘅,但係嗰個眼神真係會令人有啲唔舒服,同埋會好冒犯。其實呢位男經理點解唔可以禮貌地同返顧客講,而係要用眼神去同顧客溝通。整體而言,呢間舖嘅食物質素一般之餘,佢成間店嘅部份職員嘅服務態度係真係好有問題。試諗下,如果你出去食飯,受到咁差嘅服務,你自己會啲乜嘢心情?其實,顧客出嚟餐廳係嚟食飯,而唔係嚟睇你面色、受你嘅氣。我唔知上述員工係因為乜嘢原因,服務態度先至會咁差,但係我真係想強調一點就係顧客嚟食飯唔係睇你面色。最重點係服務態度差呢一點已經唔係一時半刻嘅事,我之後先知道原來有好多類似嘅事,我就唔係好明白點解呢
❗️❗️態度極差❗️❗️

整體而言,呢間舖嘅食物質素一般之餘,佢成間店嘅部份職員嘅服務態度係真係好有問題。試諗下,如果你出去食飯,受到咁差嘅服務,你自己會啲乜嘢心情?其實,顧客出嚟餐廳係嚟食飯,而唔係嚟睇你面色、受你嘅氣。我唔知上述員工係因為乜嘢原因,服務態度先至會咁差,但係我真係想強調一點就係顧客嚟食飯唔係睇你面色。最重點係服務態度差呢一點已經唔係一時半刻嘅事,我之後先知道原來有好多類似嘅事,我就唔係好明白點解呢一間公司可以容許佢嘅店員有咁差嘅服務態度。其實作為一個顧客,真係會覺得係咪呢間公司縱容佢哋嘅員工咁樣做。同樣地,我以前去銅鑼灣翡翠明珠嗰間分店食米線陣,佢入邊啲員工係非常之有禮貌。其實同樣都係米線陣,點解個服務可以爭咁多。講真成個食飯嘅體驗就係兩個字,「受氣」。
2024-09-29