2019-05-22 264 views
落雨天到訪,無位擺遮,問阿姐拎個膠袋,想收起把遮,得到既答覆係:「嘩!你唔好問我攞膠!我要收錢架!」我心諗:唔通夾住把滴水既遮食咩?原來膠袋$1個,但最嬲既係,阿姐俾個最細個只夠裝外賣燒賣既袋我!果下火都黎,平時外賣碗+袋都係收$1,淨膠袋收$1仲要俾個最細,問佢換個大既仲要態度勁惡劣!店內座位極不舒適,亦會隨時因應當時既情況被調位,而我今次食20分鐘嘢,目擊另一食客被調枱三次,調到人地火都黎。講返衛生情況同食物,大家可以參考下相,枱面大部分時間都係唔太乾淨,有漬而且油淋淋。呢間既狗仔粉垃圾到暈,以前有豬油渣,而家豬油渣要加錢,而且D粉既長短度令碗嘢非常難食,再加上佢地俾既果隻又薄又淺又𠝹咀既cheap膠匙,食到非常拿手唔成勢。另外,佢出名既火鴨翅,其實都係非常之極不eater-friendly,D木耳絲鬼咁長,用佢地果隻又薄又淺又𠝹咀既膠匙食,難度係十級。呢間嘢最討厭既地方係,食完一陣離開既時候,會有一陣跟足你一日既油煙味做紀念品。唔知係咪生意麻麻,似乎佢地不停喺大陸宣傳,所以引咗一大班自由行一齊迫,食相差之餘,令人擔心共用果D菜莆既衛生情況。以後都係喺附近再發掘下有冇地道小食既新地

以後都係喺附近再發掘下有冇地道小食既新地方,而呢間狗仔粉,都係留返俾接受到佢地呼呼喝喝既食客啦!