2020-06-18 1163 views
好耐都無出街食嘢,今次趁放閒日陪兩個長者去到黃大仙食午餐,揀咗入大自然食素,叫咗6樣嘢食,有燒汁蘆筍牛柳卷、香酥花枝圈、陳皮白菊素蛇羹、原盅黃耳素翅燉椰皇(職員推介嘅)、原隻木瓜蟹籽沙律、法式牛油果焗多士。食完後,我哋都覺得份量啱啱好,啲嘢食都幾特別,燒汁蘆筍牛柳卷,食落口感真係好似食緊肉咁,加埋啲燒汁又真係幾好味,而陳皮白菊素蛇羹及黃耳素翅燉椰皇,兩個都好飲,都好多料,一啲都唔似係食素,至於焗多士,我就覺得牛油果唔夠多,食唔到牛油果味,反而原隻木瓜蟹籽沙律抵食又好味。最後埋單$290,走嘅時候,幾位職員嘅態度都好有禮貌,行出店舖去商場洗手間時遇到其中一位職員,竟然都仲同我哋微笑點頭講多謝,店員服務態度真係比我想像中好。
,有燒汁蘆筍牛柳卷
燒汁蘆筍牛柳卷
、香酥花枝圈
香酥花枝圈
、陳皮白菊素蛇羹

陳皮白菊素蛇羹

、原盅黃耳素翅燉椰皇(職員推介嘅)
原盅黃耳素翅燉椰皇

、原隻木瓜蟹籽沙律
原隻木瓜蟹籽沙律
、法式牛油果焗多士
法式牛油果焗多士

2020-06-02
$100 (Lunch)
燒汁蘆筍牛柳卷
陳皮白菊素蛇羹