今晚去左尼間野度食,朋友告知9pm last order, 9:30pm close. 我地齊人都8:30pm開始食, 食一個鐘諗住都差吾多。食到8:55pm已開始第一個waitress 行黎問 last order仲有無野叫, 第二個waitress 叫我地埋左張單先, 埋完單有個waitress 比濕紙巾, 成個勢都提醒你「差不多close喇」, 過多陣, 又一個waitress行埋黎問你要吾要打包既盒, 過多陣再行黎一個話我地差不多要close, 個陣接近9:30pm, 我朋友就應佢知道, 到我地準備離開時,我就話比個waitress知, 你可以收野, 費事阻人收工啦, 但佢態度超串話:「轉頭先啦」, 催又係你催人, 同你講聲收得又態度惡劣, 到佢收完第二枱經過我地個枱時,好大力咁將我地食完既刀叉掉落d碟度,啤住我地但又吾收走, 我當然串番佢:「吾駛呯呯嘭嘭既。」佢好吾好老皮閃走。我地就得啖笑,尼個人既服務態度真係一流一,佢尼種態度應該尼一世都hahaha,行為上做埋d小學雞既野趕客,失禮既係佢自己,成件事好好笑。
2021-09-25
Type of Meal