2023-06-11
今日第一次幫襯,諗住叫碗鸭腿湯飯試下但食到成肚氣,原因如下面2點其一 碗湯飯放左吉枱(冇人坐)上足足6分鐘都冇職員發現,最後全場問有冇人叫湯飯才攞比我,雖然我係一般食客,都冇理由比碗凍湯飯俾我食架其二 個餐$56,我埋單比$66,個老闆娘顧住同職員吹水,收左錢居然話啱數就望都唔望放入收銀機,冇諗住找錢比我,我企喺度等佢找$10比我,佢仍然話$56啱數,話我可以離開,我即刻話我比左$66,佢才找番$10比我,好似好唔情願咁今餐真係食得超級唔開心,職員打工唔怪佢地,連老闆娘都收錯錢,拜託d服務可唔可以做得好一d? 我其實好簡單,食到我想食ge餐,唔駛等完再等,我比錢果時都點清楚,唔係收左錢就算,我唔會再幫襯,但唔會阻止人去幫襯如果景城冰室d職員見到呢篇食評,拜託之後做番好d,檢討下,否則以後唔會只係我一個比劣評
但食到成肚氣,原因如下面2點