2012-11-18 9 views
今日等緊個fd去朗豪坊睇戲,所以自己周圍行下。經過一間食吉列黑豚嘅日本餐廳。咁啱又肚餓,見到本menu啲野食幾開胃咁,加上眼見店內客人食得幾滿足咁,應該幾好味,把心一橫,試下吧!踏入門口,侍應即刻走出來歡迎我,帶我入位,佢們齊聲叫道日文嘅,歡迎光臨,好宏亮好齊心。估唔到一個人都可以坐到卡位,超舒服!侍應隨即俸上一杯茶,順道介紹牆上面人氣榜嘅野食,有少少促銷嘅感覺…叫咗個滑蛋吉列黑豚定食同埋一客芝士菠菜卷,落完單,侍應就自順便為我介紹我身邊啲醬汁同眼前點用,解說幾詳細。順便提醒我需要等15至20分鐘。超細心!依家啱啱轉季,所以有啲凍,飲下杯熱茶暖下胃,呢間餐廳所選用嘅係麥茶,同一般日本餐廳有少少唔同,幾特別…等緊期間可以磨下芝麻,消磨下時間。燈光偏黃,播嘅係日本歌,氣氛環境唔錯!準備想叫侍應幫手加茶,估唔到俾佢地搶先一步,行埋黎一句唔好意思,面帶微笑咁幫我加返茶。可能客人唔算太多,啲食物陸續送到。賣相唔錯!磨完嘅芝麻散發出好香芝麻味,啲珍珠米粒粒分明,好晶瑩剔透。滑蛋吉列黑豚嘅蛋半生熟,好正!同埋個新出嘅芝士菠菜卷份量適中,炸出來嘅外表金黃色,唔會話好多油沾上,咬落去好鬆脆,價錢宜中,適

滑蛋吉列黑豚嘅蛋半生熟,好正!同埋個新出嘅芝士菠菜卷份量適中,炸出來嘅外表金黃色,唔會話好多油沾上,咬落去好鬆脆,價錢宜中,適合一個人份量。
侍應都好積極幫我收野,同埋主動行過來問我使唔使加椰菜絲,真係體貼!
翻開隔離放住嘅tan卡座睇下,見佢地原來係盛八集團嘅,之後有侍應主動走來為我介紹一下個VIP優惠,生日月份提前一日黎訂枱仲可以送個生日甜品,正!覺得幾吸引之下就申請做會員,服務態度咁好,一定會再黎幫襯!之後仲見到facebook打卡可以送返粒雪米糍,食完飯仲有飯後甜品,真係抵食!

呢間餐廳完部食物雖然係炸,但又唔會話好油膩,價錢份量又適中,唔驚浪費食物。原來每人叫一個定食可以無限加飯加菜,勁抵!我見佢話星期一至四下午茶時段四個人來食野會有八八折,下次一定會同fd再來擦餐勁!
Other Info. : 侍應幾後生,做野好迅速!!
2012-11-17
$161 (Lunch)
Dining Offer
Tasting Event