2023-10-18
3人食飯,12點11分入坐。 即使3個人都有選擇困難症,12點20都應該落完單。因為大家一陣重有野做。 去到大約12點30,個侍應話睇唔到我地張單。 明明係餐廳既系統出現問題,但職員卻用十分惡劣既態度質問我地既餐飲,最後更強制要求我們手寫點餐單。當手寫單寫完,叫侍應收回手寫單。 卻沒有人收單,只一味叫我地等等。 後來,係要我親自起身行去出餐位交回手寫單。 但侍應不但沒有認真睇單,淨係講"得得得! 一陣幫你!"。 如此惡劣的態度讓我感到非常不舒服。更糟糕既係,我睇到我既餐品其實一早已出爐,等待侍應們既送餐。但侍應則完全忽視我既餐品,再次"詢問"手寫單既內容。到12點45才把放到早已涼透既餐品送到桌上。食物的品質經過如此長既時間擺放變得相當差勁,口感極差。到最後買單,更要求只可支付現金,因為有同事出錯。 相信好多人都習慣左用電子方式支付餐費,餐廳既要求顯示出同事出錯客人封執手尾。幸好同行友人剛好有帶有夠既現金,否則場面應該相當可笑。我對於本次用餐既體驗感到非常失望,我係去食飯唔係去受氣。被職員強制要求我們手寫點餐單,而不是重scan code 落單,真係人生第一次。
Other Info. :