2020-11-22
食開另一間Argentina steak house今次純粹卜檯試下新野,呢個價單比較,服務差到從未遇過。着先問我要咩水,waitress問完,佢走開左但又唔比我🤷🏻♀️🤷🏻♀️我都唔會追問因為我食飯多數只會飲酒。 另一位口罩一戴一露既waiter又行過來問,我又要再答,終於黑住面比水。跟住一分鐘內,分別有三位waiter黑面問我食咩,我就開始著著地,係咪要五分鐘內埋檯五次?而佢問我食咩,唔係一般知你未黎過推介菜式wor! 而係三位黑住面,好似茶記叫lunchABC餐禁既款🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️可能坐五分鐘都未叫到野真係好錯,我估佢地可能想我同佢道歉🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️Ordered左杯white wine常溫既,都知中中地伏,麻煩佢地換一換,waiter搵另一位junior換。 兩個頭盤,佢上盤包。頭盤一到,一戴一露waiter加兩位waiter應該係五分鐘內再分別問左我三次main course order。Ordered埋main course 食完坐下。8:05再用一個好鄙視既表情同聲音同我講,你地8:00要走架,有人等位。 唔知點解我地入座聽到20:30交,但唔緊要,我
Ordered埋main course 食完坐下。8:05再用一個好鄙視既表情同聲音同我講,你地8:00要走架,有人等位。 唔知點解我地入座聽到20:30交,但唔緊要,我即叫埋單,但又等7分鐘,waiter黑面攞埋卡機同單放係檯面,當然多謝都唔會有一聲。我將credit card放係佢單上面等佢碌啦。等左好耐另一位waitress拿走我張卡,但又留低部機走左去,當然,都係一支箭。個男waiter又叫番佢番來碌。我8:05即叫埋單,坐係度都睇佢地都玩左20分鐘。禁其實你地都唔係禁急?🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
係呢個食飯過程,佢地黑住面埋黎超過15次唔止,但唔係黎check你地係咪food ok 定everything ok..而係佢地無溝通下不停重重複複 不停催趕你。 全程傾吓計都覺得煩同有壓力,唔講以為我食免費餐定一折券?
食物無咩值得講,sirloin and ribeye 肉味濃但都乾 10安都食唔到,其他side dish同app既chorizo 幾好,應該話合理既。House white常溫。
1400$中環基本消費,唔係預你要飛,但呢啲服務係橫掃中環既奇葩,想貼錢買難受推介大家試試。 浪費我每星期同男朋友最期待既happy Friday,差到我懷疑自己同人生🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️