2020-01-31 509 views
呢一年都發現呢間舖啲服務係咁多Pacific Coffee連鎖店之中數一數二最好,嗰度好多職員尤其是一個戴眼鏡貌似大學生的女職員都好有禮貌同客氣咁樣問你食乜嘢,亦唔該前多謝後。嗰啲latte同其他沙冰飲品亦都好有心機整,絕對唔會好似其他鋪頭咁latte 和沙冰溫度係差唔多。其實咖啡最緊要夠熱,雖然呢間野啲嘢食唔算話最好,但起碼合格。佢個Brownie亦都係咁多間鋪頭最好食嘅,唔會太甜亦都夠熱環境當然唔算舒服,但起碼小人同埋啲梳化都足夠,長期坐喺度傾生意都唔錯其實都好可悲,依家淪落到食物同飲品夠熱都算合格。Pacific Coffee的職員服務態度平均異常惡劣,比起Starbucks簡直天同地比。我好懷疑呢間公司係咪要職員對客人粗聲粗氣去符合該公司特有的形象雖然呢間鋪頭啲職員算有禮貌,但之前的食評話呢間鋪頭某啲職員黑口黑面,梗係啦因為嗰啲職員分分鐘係大學生做臨時工,隨時會走人。下個月有可能會換一批"符合"該公司一貫形象嘅職員俾你班中環上班族嘆,$40一杯難飲咖啡都肯俾,唔爭在受埋我黑面

• 齋啡,夠平