2021-08-28 240 views
哩間野,間唔中都會食,味道都唔錯。中環黎講,價錢唔算貴。但今日真係覺得服務員(高瘦既男人)好有問題,非常失望!🙄話說對面既中環街市開張左唔夠一星期,吸引左好多人來。星期六約17:00,我同家人來食下午茶,當時成間鋪只有三份一人坐係度食野,我地一入去就坐左係卡位,服務員係收銀位置同我講,要我地坐埋一邊,我就話,唔夠位既時候 我地會坐一邊,宜家坐住對面先,跟住我拎走中間一塊隔板,隔左一陣佢行黎同我講唔好意思,仲拎左兩塊隔板隔住我地兩個!(如圖)搞到我睇唔到對面既家人!我完全唔知道佢點解要隔住我地兩個!可能佢諗住遲吓有新客嚟嘅時候我哋會一齊坐,所以比心理準備隔左先!但作為一個已經坐左係到既客人,我超級唔滿意!明明當時又唔係繁忙時間,唔明點解佢要咁,哩件係第一件事!之後有兩位女人係出面鋪問,宜家仲有冇下午茶,佢答人地無,當時都只係17:15左右,明明下午茶牌係枱到!未收埋之餘,個下午茶牌寫係去到17:55!好好彩兩個女人都有入去食!我心諗咁樣做生意都唔知會唔會違反商品說明條例!哩件係第二件事!之後佢仲收晒下午茶餐牌!之後再有情侶坐左入黎想叫下午茶,佢話宜家得晚市,因為係星期六!晚市餐牌18:0
哩間野,間唔中都會食,味道都唔錯。中環黎講,價錢唔算貴。

但今日真係覺得服務員(高瘦既男人)好有問題,非常失望!🙄

之後再有情侶坐左入黎想叫下午茶,佢話宜家得晚市,因為係星期六!晚市餐牌18:00開始,下午茶去話到17:55,所以哩對情侶即刻唔食走左!哩件係第三件事!

三個行為,令到我唔知間其實哩間舖頭係想吸客定係趕客!又想多啲人嚟坐,又做d咁既行為!之前對面街市未開既時候,哩d時間都可以食到下午茶,坐邊都得,宜家襯住條街多左人就咁做!好反感!

2021-08-28
$48 (Tea)