2024-08-09 1902 views
食物賣相睇落唔差,但係我一啖都冇食就走咗。我點餐後想叫杯Cocktail,就問侍應一句,請問有啲邊款Cocktail可以唔另加糖水。侍應回答所有原材料都有artificial糖,呢度唔會有natural Juice。佢嘅態度係嫌棄我嘅問題太麻煩。 我再有禮貌地問一句,原材料有糖無問題,唔另外加糖漿我就可以。佢又同我講:做training嘅人唔想飲糖就飲spirit,唔會可以唔加糖,要飲就會有糖。態度係極度冇禮貌同串。我即時要求埋單,亦表明唔介意無食任何野就付款。經理見勢色唔對,幫手截單,中途上咗第一碟食物最後都免單。我之後轉左第2間餐廳食buffet唔洗同服務生打交道免得又俾人寸。可憎一間食物賣相同環境都幾好既餐廳,服務環節令人不會再幫襯。
食物賣相睇落唔差,但係我一啖都冇食就走咗。

我點餐後想叫杯Cocktail,就問侍應一句,請問有啲邊款Cocktail可以唔另加糖水侍應回答所有原材料都有artificial糖,呢度唔會有natural Juice。佢嘅態度係嫌棄我嘅問題太麻煩。