2024-11-22
首先你入到去,掃code叫野食,每15分鐘只可以叫6樣東西,每一碟肉平均就6塊,鹽酥雞跟人頭,就兩塊,所以90分鐘套餐你可以叫4次野;食食下冇理到時間,我地7:45坐低,8:00個鍋底黎,食到9:45有個姐姐行過黎話要買單。佢原話:你地食埋兩條菜就要走,過左時間。我問:係咪俾張卡你?佢話:要走啦就黎關門。我問多次係咪俾卡佢,佢話要出去埋單。ok我地拿拿林吃埋兩條熟左嘅菜,9:50分到reception 埋單。埋單嘅服務員話我地剩太多肉(加埋唔超過5塊,其他野全部都清曬),叫我地坐低食埋先好走。佢語氣平白直接,但俾我感覺我似工人多過似客,叫我起就起叫我坐就坐。然後我話你哋服務員叫我食埋就要走,我話你如果要計錢就計,果5塊肉薄到500蚊100g我都唔使俾50蚊。佢又窒住左唔出聲,岩岩黎食之前我地打過電話問有位先過黎,黎到又係依位服務員話冇位叫我地走,我地話係打左電話確認先過黎,另一個服務員黎到先同佢講有位,然後俾我地坐低食。到最後,佢叫左個男人出黎,木口木面望住我地,聽佢解釋前因後果。黎到依下已經好煩,俾人叫走,俾人叫坐低食埋先可以走,又要留係度聽你地講故仔,個男人又當你地好似無賴咁望住你
然後我話你哋服務員叫我食埋就要走,我話你如果要計錢就計,果5塊肉薄到500蚊100g我都唔使俾50蚊。佢又窒住左唔出聲,岩岩黎食之前我地打過電話問有位先過黎,黎到又係依位服務員話冇位叫我地走,我地話係打左電話確認先過黎,另一個服務員黎到先同佢講有位,然後俾我地坐低食。到最後,佢叫左個男人出黎,木口木面望住我地,聽佢解釋前因後果。黎到依下已經好煩,俾人叫走,俾人叫坐低食埋先可以走,又要留係度聽你地講故仔,個男人又當你地好似無賴咁望住你,當客人係咩啊?我就激情開波話快快手埋單,我冇義務係度聽你地交代。你地訓練唔夠就內部解決,唔知係度做乜。同埋入黎之前并冇話食唔曬要俾錢/罰留當,都唔知做乜。
野食不過不失,每15分鐘叫6樣野都唔知邊個大醒目諗出黎。有一個台灣腔女仔幾好人,都頂唔順一班豬隊友。但絕對唔會去第二次。