2個中學同學生日,一行7人想搵個地方方便聚舊傾偈,就揀左呢度!招牌菜係北京填鴨,呢個當然係必點菜式︰呢度的鴨唔係淨係得層皮,而係填埋有肉,食起上黎口感豐富好多,又冇咁滯,正!小小的缺點係青瓜太少,因為填鴨同醬汁的味好濃,青瓜可以調和返,如果有多D青瓜拌住就好啦!另一招牌菜係叉子燒餅︰侍應話D榨菜肉末有少少辣,但其實我完全唔覺得佢辣!反而又些少鹹就真,不過配埋燒餅就OK,燒餅上舖滿芝麻,好香口~呢碟都幾飽肚架...壽星公想食砂窩雲吞雞,黎到有一大窩,侍應叔叔幫我地分好哂一碗碗咁,個湯夠清甜,我好鍾意!雲吞內就係豬肉,都幾鮮甜,但就寡左DD~其他餸仲叫左火腿津白、賽螃蟹同埋糖醋魚塊,呢幾味就比較普通了...賽螃蟹雖然滑但唔夠香,糖醋魚塊酸酸甜甜係幾醒胃,不過略帶魚腥~津白就無咩特別啦。食完飯,酒樓仲送高力豆沙,食到好飽,D餸多到食唔哂要打包!最後有個Cake1Cake出品的生日蛋糕同朋友賀牛一,大家都覺得幾好味!侍應態度好好,好有禮貌!不過除左北京填鴨覺得好好食外,其他只算係不過不失,未至於去到好好食!佢勝在價錢唔貴,一大班人約出黎食中菜,如果唔想花費太多,呢度都係一個不錯的選擇!

招牌菜係北京填鴨,呢個當然係必點菜式︰
北京填鴨

另一招牌菜係叉子燒餅︰
叉子燒餅
呢碟都幾飽肚架...
砂窩雲吞雞
雲吞幾大粒
火腿津白
賽螃蟹
糖醋魚塊

食完飯,酒樓仲送高力豆沙,食到好飽,D餸多到食唔哂要打包!
焦糖Mocca Mousse Cake

2012-04-23
$160 (Dinner)
Celebration
Birthday