2016-10-15 655 views
好友收工相約去太子行花墟,食個點心下午茶,入內只有一枱客,地方大,桌椅唔迫,中式格局,店員阿姐招呼我哋坐張四人枱,再問要水定要茶(茶係無款式揀嘅)枱面已有落單紙,畫好交比店員,之後即叫即蒸,黃沙豬潤腸($18)腸粉太淋,夾起就斷,腸粉夠滑又薄身,豬潤多,沙沙地甘香味道,不過啲筋都幾多,豉油已調味,味道偏甜!一般蟹籽燒賣皇($14)燒賣豬肉有肉汁肥美爽口,外皮薄,蟹籽唔多!味道正常香芒糯米糍($20)同參考圖片相差懸殊,糯米糍夠凍,糯米無煙韌感,芒果唔夠多又無味,一件食落都係外層嘅椰絲味,無其他味!差!雪山叉燒包($14)呢個最遲來,雪山外皮甜膩,包身鬆軟,叉燒餡甜膩,不過唔夠多,麵包無脹卜卜嘅感覺!差!茶錢($3位)茶款無得揀,而且茶味唔夠濃,無茶香!係唯一可以嘅係夠熱!點心有啲款式可以逐隻叫,呢樣幾好,人少都可以試多幾款!店員勤快,上菜上茶收碟勤快!又主動加茶!服務比點心好
點心有啲款式可以逐隻叫,呢樣幾好,人少都可以試多幾款!
店員勤快,上菜上茶收碟勤快!又主動加茶!
服務比點心好
2016-10-13
$3 (Tea)