2009-11-27 18 views
真係好激氣我晚上八點鐘去到, 即刻叫左個羊腩煲,同時叫左個魚香肉鬆茄子煲,個羊腩煲好快到,我隨即叫左碗飯,響我食無可食,連個羊腩煲就食曬(淨番3舊羊腩),碗飯同茄子都未到,跟住我就叫個侍應跟下,格左陣,碗飯終於到!!!但茄子重未到!!!!我地問點解啦,個部長話: "我地個同事落錯左,以加同你落番。" 甘我就話:哦,唔緊要啦!" 五分鐘後跟住碟送黎到,點知唔係茄子,係頭先佢話落錯的個碟送!!! 個部長話: "幫下手, 食左佢啦!" 甘我就話: "我皮膚敏感,唔食得雞架。" 個部長重要繼續逼我食左佢,我就黎無耐性同佢講野,佢feel到我開始生氣,佢就話幫我落過!!! 原來佢一直無改!!佢想將錯就錯逼我食!!! 禍係佢地闖,點解要我去承受佢地的錯!!好離譜!!! 我等到九點十五分,足足個幾鐘!!!我趕時間,第二日要番學番工,甘我叫埋單啦,個部長阻止我埋單囉!!話個送就到!!我真係唔想再曬時間,況且我等左甘耐,成肚氣,咩都飽啦!! 去到收銀部先發現原來佢地根本無落單!!!真係好唔想埋單!!好唔憤氣!!以後都吾會食!!個度有幾個女部長, 對D男侍應特別好,今次就係個男侍應落單有問
真係好激氣
我晚上八點鐘去到, 即刻叫左個羊腩煲,同時叫左個魚香肉鬆茄子煲,個羊腩煲好快到,我隨即叫左碗飯,響我食無可食,連個羊腩煲就食曬(淨番3舊羊腩),碗飯同茄子都未到,跟住我就叫個侍應跟下,格左陣,碗飯終於到!!!但茄子重未到!!!!我地問點解啦,個部長話: "我地個同事落錯左,以加同你落番。" 甘我就話:哦,唔緊要啦!" 五分鐘後跟住碟送黎到,點知唔係茄子,係頭先佢話落錯的個碟送!!! 個部長話: "幫下手, 食左佢啦!" 甘我就話: "我皮膚敏感,唔食得雞架。" 個部長重要繼續逼我食左佢,我就黎無耐性同佢講野,佢feel到我開始生氣,佢就話幫我落過!!! 原來佢一直無改!!佢想將錯就錯逼我食!!! 禍係佢地闖,點解要我去承受佢地的錯!!好離譜!!! 我等到九點十五分,足足個幾鐘!!!我趕時間,第二日要番學番工,甘我叫埋單啦,個部長阻止我埋單囉!!話個送就到!!我真係唔想再曬時間,況且我等左甘耐,成肚氣,咩都飽啦!! 去到收銀部先發現原來佢地根本無落單!!!真係好唔想埋單!!好唔憤氣!!以後都吾會食!!個度有幾個女部長, 對D男侍應特別好,今次就係個男侍應落單有問題,個D女部長超級包庇佢,話都無話過一聲,重嗲聲嗲氣同個男侍應講:"唉呀,下次唔好甘大頭蝦啦,哈哈哈~~~~" 睇到打冷震!!!

P.S. 我個樣好細個, 我覺得呢個係我不受尊重的其中原因,同埋我發誓我絕對好有禮貌對D侍應,係後來佢地一錯再錯,消耗曬我的耐性,我先開始黑面。
2009-11-25
$50 (Dinner)