2022-01-21 278 views
9PM 先去食晚飯,餐廳好似收緊檔咁,我就快速睇完個MENU極速落單,但原來佢只係有一部份會先收檔,仲叫我唔洗急慢慢食。叫左個凱撒沙律及雜菜湯,睇尼佢都知我夜食飯一定好肚餓所以食物好快準備好。雜菜湯正常水準,雜菜係每粒都差唔多大細,有飲過其他雜菜湯啲菜會比較長但又有粟米,我會覺得一舊長一舊短咬得唔舒服。凱撒沙律我以為係齋,但原來有咸咸地既魚肉,撈落個淡淡地既沙律係好啱味既。菜係新鮮爽脆、芝士好味、面包乾得5料有啲少,但面包易肥都係食少啲好。尼間餐廳其實蛋糕係比較出名既,所以就加配一件西瓜士多啤梨蛋糕。西瓜就係其中一層夾心,配上杏仁味既餅底,頂層係士多啤梨。我覺得杏仁味較重,水果味比較淡,有朋友表示澳洲個原版好食好多,個分別係澳洲蛋糕既水果係嚴格挑選。另外除左HYSAN,我都去過THE ONE 果間食蛋糕,但啲員工完全無SERVE 過我,叫野食我都係去外賣條隊....再另外,我又去過IFC買外賣蛋糕,員工處理蛋糕時係會用手套,而收錢時係會除手套,非常衛生非常好。

Caesar Salad
Watermelon Strawberry cake