2019-02-05 682 views
好耐無入粉嶺食飯嚕,每次入粉嶺,原因都係入去相熟車行維修保養吓部電單車兼吹吓水,今次因為整車時間耐咗,所以同車行老闆食埋飯先離開!老闆係地膽,當然熟哂粉嶺飲食行情,佢介紹雄泰話好抵食,味道唔錯,咁.....就去雄泰開餐啦!未開餐先食環境,雄泰裝修夠特別,但係圓枱報局係我唔欣賞嘅擺法.點咗泰式炒河粉,泰式生菜包,泰式炒芥蘭,燒豬頸肉,其中最特別係一個套餐泰船河+海南雞飯,成個套餐55蚊!話說我老人家,餐牌就大大個,但D字就細細隻,要改善一下!都係果句,泰國菜唔係我杯茶,辣就更加唔適合我,不過今次點嘅菜,辣嘅情度好底,我都接受到.炒芥蘭同豬頸肉都係水準之作,其中海南雞肉滑鮮嫩,印像最深刻.食完感覺抵食就講唔上,每一款菜份量唔係好多,但味道就絕對出色,而且服務要贊,生菜包唔夠生菜,佢地都肯送多幾塊,要俾個 like 啦!
話說我老人家,餐牌就大大個,但D字就細細隻,要改善一下!