2022-03-25
今日同朋友去左朗屏附近既一間冰室食lunch/下午茶估唔到係街市附近都有間懷舊冰室朋友嗌左下午茶生炸雞比配炸薯角 $42 飲紅豆奶茶我就嗌左個午餐雞扒太陽蛋蔥油飯 $55 揀左五穀麥芽阿華田雪山特飲🔸生炸雞脾配炸薯角有驚喜既生炸雞脾,原本好擔心好炸好油,但係見到上菜既時候都唔會炸得好勁,食哂成隻雞脾都吾會好油膩或者好熱氣!🤪雞脾裡面既肉好滑,而且啖啖肉汁!薯角就正常發揮!🔸紅豆奶茶正常演出既紅豆奶茶,如果紅豆可以煲得再沙D就perfect啦!🔸雞扒太陽蛋蔥油飯正常演出既雞扒太陽蛋蔥油飯,豉油唔係落左好多,所以蔥油終於可以發揮到佢撈飯既角色!配埋太陽蛋汁食😍都唔錯🔸五穀麥芽阿華田雪山特飲原本就咁飲底部既阿華田覺得冇咩特別,但係將d麥芽撈勻左之後,有d咬口,又幾好飲。吾會太甜,味道適中!冰室裝修係比較新式既懷舊冰室主題,見到餐廳既櫈同埋燈都幾靚幾特別如果餐廳冇乜人既話打卡就一流啦~
估唔到係街市附近都有間懷舊冰室
朋友嗌左下午茶生炸雞比配炸薯角 $42 飲紅豆奶茶
生炸雞脾配炸薯角
🔸生炸雞脾配炸薯角
薯角就正常發揮!
🔸紅豆奶茶
雞扒太陽蛋蔥油飯
🔸雞扒太陽蛋蔥油飯
五穀夾芽阿華田雪山特飲
🔸五穀麥芽阿華田雪山特飲
如果餐廳冇乜人既話打卡就一流啦~