♡ 朗豪坊平民台灣菜| 燈籠滷味 ♡-今日經開朗豪坊行見到有一間台式餐廳 睇落都幾抵食而且店舖播住台灣嘅歌曲😆仲有好多霓虹燈牌~ 吸引到我即刻入去試下啦😆😋- ♡ 燈龍古早滷肉飯(小碗) ♡ $35呢碗古早滷肉飯滷肉汁香濃,肉質軟嫩多汁,每一口都帶來滿滿的滿足感。🥰-♡ Shake Shake 海苔鹽酥雞 ♡ $48店員送餐時會附有一個紙袋 俾客人倒晒啲雞入去shake🫶 唔shake 嘅話就可以當原味咁食 。雞肉外層炸至金黃酥脆,入口嘅鹽酥味道帶有微微嘅海苔香氣,口感鮮嫩多汁。-♡ 招脾燈籠滷味 ♡ $63滷味有好多選擇!我哋就揀咗 牛筋肉、蜂巢、牛肚同手工烏龍麵,每樣都滷得入味,肉質韌口,口感豐富。湯頭濃郁,帶有滷味獨特嘅香氣,加上彈牙的烏龍麵,一口咬落去,味道豐富,令人回味無窮!-♡ 清新冬瓜仙草檸檬 ♡ $31 好少試呢一種嘅配搭,竟然有驚喜😍👍冬瓜茶帶有淡淡的清香,搭配嫩滑的仙草和檸檬的酸爽,味道清新解渴!-♡ 燈籠黑糖珍珠奶茶 ♡ $31 ✨必飲✨黑糖的濃香和奶茶的濃醇結合得恰到好處,加上Q彈的珍珠,一口咬下去,口感豐富。❥#⇢店鋪資料:燈籠滷味 (朗豪坊) (旺
♡ 朗豪坊平民台灣菜| 燈籠滷味 ♡
今日經開朗豪坊行
見到有一間台式餐廳 睇落都幾抵食
而且店舖播住台灣嘅歌曲😆
仲有好多霓虹燈牌~
吸引到我即刻入去試下啦😆😋
♡ 燈龍古早滷肉飯(小碗) ♡ $35
♡ Shake Shake 海苔鹽酥雞 ♡ $48
店員送餐時會附有一個紙袋
俾客人倒晒啲雞入去shake🫶
唔shake 嘅話就可以當原味咁食 。
♡ 招脾燈籠滷味 ♡ $63
♡ 清新冬瓜仙草檸檬 ♡ $31
好少試呢一種嘅配搭,竟然有驚喜😍👍
♡ 燈籠黑糖珍珠奶茶 ♡ $31
✨必飲✨
黑糖的濃香和奶茶的濃醇結合得恰到好處,加上Q彈的珍珠,
一口咬下去,口感豐富。

⇢店鋪資料:
燈籠滷味 (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓10號舖
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南
  • 招牌燈籠滷味