喺旺角🚇朗豪坊出口,一行出嚟就見到呢間好日系嘅甜點專門店🇯🇵更紗制菓Sarasei ♡。佢哋主打外型趣緻得意嘅飯糰蛋糕 ,仲有迷彩風嘅戚風蛋糕。之前唔少人都過嚟試咗開心果甜筒🍦,我今次都鎖定咗要試吓呢個名物!🍦 開心果日本生乳軟雪糕 $30可以揀杯裝或筒裝,梗係揀甜筒!店員唧得好好,神還原到佢張廣告相係扭三個半圈💫。質感偏杰身同扎實,唔會好水好快溶晒嗰隻。食落開心果味唔係好夠岀,偏向重奶味啲啲,但都幾滑👌🏻。同埋佢係低糖,消暑得嚟又冇咁有罪惡感🤣🐱 焦糖堅果貓貓脆餅$150呢個買嚟送禮都唔錯嘅👌🏻貓貓造型🐈,包裝都幾得意🎁🍙 三重朱古力飯糰蛋糕 $29🍙 宇治金時飯糰蛋糕 $29 同平時食日本飯糰一樣方式拆開,幾有趣味。出面係一層薄蛋皮,入面就包住夾心忌廉同海綿蛋糕,好有層次感✨朱古力嗰個勁濃郁,不過相比之下我就鍾意抹茶紅豆多啲,食落冇咁漏👍🏻。🍰 開心果士多啤梨切件戚風蛋糕 $19好鬆軟,撳落去會回彈𠻹。一拆開已經聞到好香嘅士多啤梨味,清清地,不過價錢都係有啲貴🤐

🍦 開心果日本生乳軟雪糕 $30
可以揀杯裝或筒裝,梗係揀甜筒!

🐱 焦糖堅果貓貓脆餅$150
呢個買嚟送禮都唔錯嘅👌🏻
貓貓造型🐈,包裝都幾得意🎁

🍙 三重朱古力飯糰蛋糕 $29
🍙 宇治金時飯糰蛋糕 $29