2018-10-18 294 views
去開朗豪坊整電話,順道去美食廣場揾野食!去美食廣場既原因係想慳時間,因為轉頭要趕返上去繼續排隊,所以就隨便選擇左速度為先既燒味店Oh my goose! 餐廳對正入口的位置,非常明顯,選擇貴精不貴多,除了各式傳統燒味飯外,主打幾樣招牌食品!以燒味餐廳嚟講,是非常乾淨! 同一般燒味餐廳一樣,效率都係十分之快!兩個飯好快就整好出嚟,我同朋友一人一個!我就叫左呢個招牌菜,黯然銷魂飯,即係叉燒煎蛋飯,賣相吸引,也傳來陣陣鼓油香!真係OMG! 叉燒食落幾有咬口,帶點蜜汁既甜味,隻雞蛋再生少少就更理想!除左兩個飯外,餐廳仲推介左我食佢哋新出既温泉蛋,我就用佢嚟代替左黯然銷魂飯入面隻蛋! 因為蛋漿更豐富!連埋温泉蛋既鼓油汁撈入叉燒飯入面,叉燒加埋蛋香更見吸引! 飯也變得更香甜!非常好味!朋友就選擇左另一招牌菜,黑松露手撕雞葱油飯,賣相同樣吸引!手撕雞嫩滑,帶點麻油香,重點係個綠色既葱油飯,未食已經聞到撲鼻而來既葱油味!綠色既葱油飯入口更是醒神!比一般海南雞既油飯更香!最後要推介下呢杯豆奶紅豆冰! 我起初以為係一般紅豆冰,細飲之下原來係用豆奶沖調既紅豆冰,相信成包維他奶咁倒落去,真係不惜工本!紅豆粒
去開朗豪坊整電話,順道去美食廣場揾野食!

以燒味餐廳嚟講,是非常乾淨!

同一般燒味餐廳一樣,效率都係十分之快!

兩個飯好快就整好出嚟,我同朋友一人一個!

最後要推介下呢杯豆奶紅豆冰! 我起初以為係一般紅豆冰,細飲之下原來係用豆奶沖調既紅豆冰,相信成包維他奶咁倒落去,真係不惜工本!紅豆粒粒分明,幾有咬口!

兩個人埋單134蚊,喺朗豪坊美食廣場嚟計,算合理!

• 黑松露手撕雞葱油飯
  • 黯然銷魂飯