2018-11-22 163 views
灣仔-築地·山貴水產市場:炙燒壽司盛(hk$198), 吞拿魚盛($148), 壽司盛D($88), 炙燒左口魚($28),+10%呢日特登由尖沙咀坐船到灣仔碼頭食壽司,之前有黎過但當時太多人,無食過,而家黎已經唔駛等位喇,呢度最開心係可以坐窗邊位望住世界級維港夜景食壽司😌-我覺得壽司盛較抵食,炙燒壽司盛一次過可以品嘗十種美味,包括受歡迎的帆立貝、左口魚、牡丹蝦、仲有拖羅🤤。另外點左兩個一套五件嘅壽司盛,一個係長崎產吞拿魚盛,一次過可以食晒五種吞拿魚唔同嘅部位/整法;另一個就有三文魚子、海膽呢啲貴價野😋,當中好多都係產地直送,鮮甜味美。而我最愛都係北海道產炙燒左口魚😍😍油香滿滿,真係好味過平時食果d既😆。見同場好多人食緊生蠔,原來做緊$188生蠔放題,不過就要食滿每人$200先可以加錢食。-PS 呢期做緊little twins star 秋祭,fans都可以過黎望望。