2017-12-19 293 views
望住海景食lunch係幾正第一次試葡國菜, 係平日lunch time去 係有dd 失望o既, 因為無想像中咁好味, 但其實唔係難食o既, 只係覺得d食物普通, 但個價錢又貴, 可能係因為係尖沙咀o既呢個地段啦。每set lunch $128/ set +10% service charge, 有d特別d o既set 需要加錢.包前菜, 主菜, 飲品: alma (任飲o既, 甜甜地幾開胃)前菜(appetizer): 可選沙律/ 是日餐湯/ 雞翼炭燒霹靂雞翼: 賣相唔錯, 仲要有3隻。有少少松露味+微辣幾香, 不過中間有少少紅驚唔紅無食到中間炭燒黑毛豬燸米飯: 賣相一流, 但好細份, 女仔食可能夠飽, 份量一隻手掌都遮得住, 但無咩味到, 岩d 鍾意食味道淡o既人。葡式蝦麵包糊: 第一次食麵包糊, 口感幾得意, 有d似食得粥, 蝦幾好食幾新鮮葡式雞配稷麥飯: 呢個係最好味果個似咖哩飯, d汁重椰奶味, 對比起上面果2個主菜無咁淡味. 入面有薯仔,以呢個價錢黎講去食個景係抵食o既..不過要早book 枱先易有海景位坐.
望住海景食lunch係幾正

前菜(appetizer): 可選沙律/ 是日餐湯/ 雞翼

炭燒霹靂雞翼

炭燒黑毛豬燸米飯

葡式雞配稷麥飯

Other Info. : Luchtime 時間12:30pm去左海港城o既呢間餐廳食飯. 好彩事先book左枱, 因為lunchtime時都都算多人, 呢間餐廳幾方便可以openrice 訂枱仲有得儲openrice分, 唔洗下下打電話book枱. 不過間餐廳煮得好慢...落左單等成35-40分鍾主菜先到..如果lunctime 趕時間o既人真係唔好去呢間 同埋呢間有個auntie 服務態度有d差咁, 我同d frd等左半個鍾問下佢, 但佢一句: 我知啦 就算數.. 都明白服務性行業係辛苦..但我地問果陣又唔係態度差...都可以幫我地入去問下幾時到掛...
2017-12-18
$141 (Lunch)
炭燒霹靂雞翼