2023-05-24
一直都好鍾意去燒嘢食 今次朋友推介嘅燒烤場真係唔錯 由於今日咁啱係係星期六日 仲有免費穿梭巴士 由港鐵烏溪沙站出發🚌 呢個燒烤場嘅環境幾乾淨 由於係喺海邊燒烤 周不時都有海風吹來 再加上呢度嘅設施完善 喺燒烤場不同位置都有大牛角扇🪭 附近更設有小賣部 有麵包 棉花糖 雪糕等嘅食物賣五人海鮮套餐呢個套餐真係夠晒完善 除咗有食物之外 仲有飲品 工具等嘅全包宴👍🏻 食物仲要全部都係真空包裝📦 夠晒方便衛生海鮮彈牙海中蝦 呢個係一盒六隻咁上 每一隻蝦都好大隻🦐 而且蝦肉彈牙有鮮味 非常推介呢一個 蒜茸半殼帶子 除咗帶子之外仲有粉絲 仲有紐西蘭半殼青口 半殼都好方便食用🐚 放喺燒烤網上面真係輕鬆燒到香噴噴嘅海鮮肉類蜜汁叉燒2包 雞扒3包 豬扒3包 雞中翼2包🐷 肉類方面份量都幾多 五人食都幾好 每款肉類都有唔同嘅調味醃製 個人就最鍾意蒜蓉味雞翼丸類及蔬菜海鮮三寶丸2包 爆汁芝味芝士腸1包 燒嘅時候要小心 呢個會爆芝士🧀️ 雞肉腸1包 台式脆皮腸1包 未試過燒野食食台灣腸 迷你日本甜薯1份 香甜粟米2份 粟米的確係幾甜 燒完再落啲牛油就Perfect🌽飲品蒸餾水5支及罐裝飲品 5罐 五款罐裝飲品都
五人海鮮套餐
海鮮
肉類
丸類及蔬菜
飲品
蒸餾水5支及罐裝飲品 5罐 五款罐裝飲品都係一set咁上 啱晒朋友唔同嘅口味🥤
工具
除咗食物種類齊全 連工具包都非常體貼 有燒烤叉 燒烤網 食物鉗 5人份量嘅餐具包🍴 即棄手套 蜜糖🍯 同埋炭2包 仲有一盒紙巾同埋鉸剪✂️ 真係好方便
古法吊燒雞
見到餐廳仲有其他食物可以預訂 我同朋友就訂咗一隻吊燒雞😮 見到嘅時候已經好興奮 因為店員預先幫我哋叉好 再根據餐廳提供嘅貼心書仔 可以根據指示燒雞🐥 輕鬆就可以燒到金黃色嘅燒雞 不過我哋傾得太開心 同埋冇跟足書仔嘅指示要多轉動 一時唔留神 搞到佢變咗非洲嚟嘅添🤣 不過完全唔影響佢嘅味道 入面嘅雞肉仲係好嫩滑 有得玩 又有得食呢隻雞 我真係會俾一百分💯
如果帶埋小朋友嚟都完全唔會驚佢哋悶啊🫢 因為隔離仲有一啲額外收費嘅設施 例如 夾公仔機 扭蛋機 同埋有得玩釣金魚啊