2021-10-28 74 views
「世界如果平的,為何人們都要往上爬?」相信是高樓的景觀更好看,所以我們才要往上爬吧!最近睇返舊韓綜,見到 #劉在錫 在節目中炸雞,香味好像隔著電視傳出來,所以立即約韓朋友聚餐!#GoobneChicken 位於高層,坐近窗邊就可以可以看到銅鑼灣的夜景。餐廳主打韓式烤雞,不經油炸的關係所以不會太油淋淋,上檯保找外脆內嫩,仲有好多款口味揀。◽️ 鐵板軟芝士蜜糖咖喱烤雞 $198掙扎好耐,芝士控決定食有芝士的烤雞。一上桌即被傳來的香氣吸引,雞肉外皮脆脆,雞肉依然多汁,食落先食到蜜糖味,後來再有咖喱味慢慢滲出,兩款味道好合拍,由於不是油炸,吃完全部雞件都不會膩。◽️ 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 $128雞蛋包住半溶芝士,有拉絲效果,蛋味香,加上蟹籽沙律醬,好味到兩個人爭住食!▪️ 芒果沙冰 $58冰冰涼涼,酸酸甜甜,飲得出真實的芒果味!

◽️ 鐵板軟芝士蜜糖咖喱烤雞 $198

蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷

◽️ 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 $128

芒果沙冰

▪️ 芒果沙冰 $58
冰冰涼涼,酸酸甜甜,飲得出真實的芒果味!
蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷