2019-08-26 91 views
為左可以由日景望到夜景,我同男朋友第一次六點半咁早打邊爐XD 可能真是太早關係,第一枱客就係我地,好輕易就坐到窗邊位!先黎一幅大合照先 幾浪漫😙坐低先叫竹蔗茅根和檸檬薏米水,清熱降火又去濕另外叫左黃金炸魚皮,店員千叮萬囑叫我地趁熱食,新鮮炸起脆卜卜,鹹蛋味濃,好好食!湯底擇左『酒火入鍋』有齊五款不同口味的湯底,有木瓜鍋、蕃茄波士頓龍蝦鍋、四川麻辣鍋、清湯蘿蔔牛腩鍋、潮州沙爹鍋。其中一個湯底是麻辣湯底,但我地不食辣嘛,員工超好人轉左花膠雞鍋俾我!!!開始時,員工會先倒入玫瑰露,中間的木瓜鍋即刻燒起來🔥之後再加入湯底營造煙霧效果,呢個畫面維持左一段時間,好有視覺效果,非常過癮! 每一格湯底都真材實料!而我最鍾意木瓜鍋和蕃茄波士頓龍蝦鍋,前者有原個木瓜和大蝦夠曬清甜滋潤,後者有原隻龍蝦加濃郁番茄湯底輪到火鍋配料。。。三色鮮制生麵次次打邊爐都係烏冬同出前一丁,今次特別d擇左由菠菜、甘荀、墨汁制成的三色麵,滾完後麵質依然保持幼細彈牙👍🏻黑松露蝦蟹餃一咬外皮,滿口散發出超濃郁的黑松露味開心農場🐻酒鍋熊、🐤咪酒雞、🐧開心企鵝、🐷金豬報喜,一共四款動物造型的手打丸,可愛到爆燈,睇得又食得!頂級安格

先黎一幅大合照先 幾浪漫😙

坐低先叫竹蔗茅根和檸檬薏米水,清熱降火又去濕

黃金炸魚皮

開始時,員工會先倒入玫瑰露,中間的木瓜鍋即刻燒起來🔥

輪到火鍋配料。。。

三色鮮制生麵

黑松露蝦蟹餃
一咬外皮,滿口散發出超濃郁的黑松露味

開心農場
開心農場

頂級安格斯牛小排
一塊塊牛小排整齊排列,派場十足!每片大小、紋理近乎一樣,肉質鮮嫰,不需要沾醬汁已經好好食!
安格斯牛小排

灌湯小籠包
員工將小籠包放喺鍋中間,利用火鍋散發出的蒸氣一路蒸住小籠包,保持熱辣辣的狀態,外皮不會咁快變硬,等我地不用食得太急,非常貼心!
灌湯小籠包

蔬菜拼盤 / 什菌拼盤
蔬菜拼盤真是好抵食,有生菜、油麥菜、黃椰菜花、粟米、南瓜、羽衣甘藍,總之咩都有齊!新鮮乾淨!
蔬菜拼盤 / 什菌拼盤

2019-08-14