2023-01-16
望住海景🌊食西餐就去得多,今次望住海景食麻辣嘅四川菜🌶️在第一次啦。位於Isquare 既25樓霸王川莊,係一間可以飽覽維港景色既中餐廳,藍色調既裝修配上落地玻璃嘅設計,網上唔少朋友都推薦黎食川菜,今次終於有時間黎試試啦。因為當日有下一場關係,所以我就點左比較輕盈既主廚精選2人午餐慢慢邊食邊欣賞海景。✨主廚精選2人午餐✨🦪怪味鮑魚🦀松露帶子賽螃蟹🐷四川雙椒炆豬手🧈重慶黑糖糍粑🍚絲苗白飯2碗雖然呢度係川菜餐廳,但菜式唔會超級辣,就算香港人口味都食到。最鐘意佢地🦪怪味鮑魚配合埋青椒紅椒等等混合埋麻辣汁,又開胃。令外🦀松露帶子賽螃蟹都做得唔錯,熱辣辣嘅蛋白炒埋帶子同魚肉,鮮美又開胃。絕對係送飯之選。而餐廳提供既茶唔係平時嘅普通紅茶綠茶,係佢哋自家調製再混合既花茶,食完辣嘢再飲佢地既花茶,唔單止口渴仲無咁辣。如果大家肚餓嘅話都可以點其他份量多既套餐,可以邊欣賞維港邊食川菜,絕對係美好嘅一日。🍽️霸王川莊📍尖沙咀彌敦道63號國際廣場25樓2501號舖
✨主廚精選2人午餐✨
🦪怪味鮑魚