2021-01-11
Zeng一直出現我餐廳口袋名單內,全因知道戶外座位可以望住個海景進餐。餐廳以新派日式美食為主。不過6點後禁堂食左一段唔短嘅時間,就決定黎試下呢度嘅teaset 先戶外更設有梳化打卡位置望住個海景感覺真係爽。當日有點凍,影完相就坐番室內部分。Teaset 個主題係vacation, 可以舒解一下不能去旅行嘅心情!包一杯飲品,要左一杯香檳、一杯iced mocha 顏色色彩繽紛,感覺非常豐富。每人有5款咸點及5款甜點。咸點燻溏心蛋配乾黑松露片青瓜乳酪醬蝦肉配茉莉花茶啫喱波士頓龍蝦撻(檸檬茶口味)牛油果三文魚多士蜜瓜巴馬火腿甜點英式鬆餅(玫瑰士多啤梨果醬、clotted cream)伯爵茶cream brûlée 蛋糕綠茶口味泡芙日式芝士蛋糕沖繩黑糖珍珠奶茶panna cotta 整體黎講,海景滿分、食物方面咸點甜點都非常精緻,獨特清新口味亦睇得出花下不少心思,最後食到沖繩黑糖珍珠奶茶口味panna cotta 真係有種將整杯珍珠奶茶濃縮嘅感覺,非常滿足。
戶外更設有梳化打卡位置望住個海景感覺真係爽。
當日有點凍,影完相就坐番室內部分。
顏色色彩繽紛,感覺非常豐富。每人有5款咸點及5款甜點。
咸點
燻溏心蛋配乾黑松露片
青瓜乳酪醬蝦肉配茉莉花茶啫喱
波士頓龍蝦撻(檸檬茶口味)
牛油果三文魚多士
蜜瓜巴馬火腿
甜點
英式鬆餅(玫瑰士多啤梨果醬、clotted cream)
伯爵茶cream brûlée 蛋糕
綠茶口味泡芙