2018-02-25
之前在ig已有留意到呢間mini club,被佢個倒轉粉紅巴黎鐵塔所吸引,於是就相約友人來試試,餐廳好近mtr,就係銅鑼灣c出口對面的駱克駅一樓,上到去燈光昏暗,除了最吸晴的倒轉粉紅巴黎鐵塔,仲有霓虹燈字,裝修都好有格調同有氣氛呢💖!🌟精選生蠔$45/3,海膽生蠔$84/3首先先來點生蠔做頭盤,精選生蠔新鮮又鮮甜,仲帶點海水的香味,而另一款海膽加上生蠔,賣相不錯,味道鮮美!🌟狂野摩天輪$128在meun看到這個小食,覺得好得意好吸晴,用上摩天輪來載着五款炸物,分別有炸雞翼,炸蠔,炸肉丸,蝦天婦羅和烤焗雞塊。全部都係熱辣辣同香口嘅小食。最愛炸肉丸,咬下仲有肉汁鎖在入面,正!🌟冬日安格斯牛肉·海鮮龍蝦湯窩$275個龍蝦湯窩有香濃龍蝦味,個湯偏杰身的, 任何配菜點下呢個湯都可有濃濃的龍蝦味,加上有安格斯牛肉,牛味同龍蝦味原來都幾夾喎!🌟極上12安士炭燒安格斯牛仔骨$148肉質非常鮮味,炭燒更能帶出牛仔骨味道!牛仔骨非常大塊多肉,唔洗怕因有骨就肉會少而唔夠食。🌟The Love of Eiffel $288食完主菜,點少得食甜品,呢個The Love of Eiffel 成個以粉紅色嘅艾菲爾鐵
🌟精選生蠔$45/3,海膽生蠔$84/3
🌟狂野摩天輪$128
🌟冬日安格斯牛肉·海鮮龍蝦湯窩$275
加上有安格斯牛肉,牛味同龍蝦味原來都幾夾喎!
🌟極上12安士炭燒安格斯牛仔骨$148
🌟The Love of Eiffel $288
食完主菜,點少得食甜品,呢個The Love of Eiffel 成個以粉紅色嘅艾菲爾鐵塔裝住,超靚啊,少女心大爆發💕鐵塔底部仲有乾冰嘅煙霧效果,好浪漫,影相一流😍