聽講呢間係一間泰式料理既音樂餐廳現場每日都有唔同既嘉賓表現唱歌🎤又可以聽住歌邊打邊爐又有燒烤食 🤤 好特別所以同朋友嚟朝聖🥳火鍋湯底🥘一共有六款,揀下以下呢兩款口味:👍🏻小火山牛骨船湯👍🏻香茅椰汁雞湯然後店員會先上四款自家製配料比我地🌟 由微辣到好辣 🤣 1️⃣甜雞沾醬2️⃣亞萊蒜沾醬3️⃣羅望子沾醬4️⃣泰式海鮮沾醬🌟泰式蝦多士💰$58🌟 小火山三味刺身一口杯盛合 💰$138係一個海鮮🦞盛宴咁又係餐前冷盤菜式同時先打開個食慾感 😚有泰式生蝦刺身 基本任何一間泰餐都必點既芭拉三文魚刺身加埋佢地自家製醬汁令到三文魚更加鮮甜 😚宮城生蠔🦪刺身如果本身怕生蠔有腥味既好推薦黎呢到試下 唔會令你覺得難入口帶出左酸酸甜甜既感覺🌟 泰式魷魚大蝦拌雪耳沙律 💰$68酸酸甜甜又爽口既口感大蝦果然夠哂大隻 🥹涼伴菜式好岩咁熱既天氣 🔥🌟 美國安格斯牛肉及豬肉拼盤 💰$296入面有兩款牛同豬肉用黎燒又得,用黎打邊爐又得加埋四款醬汁一齊食雙重享受 😎🌟 蝶豆花芒果糯米飯 💰$68淡藍色既糯米飯好靚🤣芒果夠哂甜加埋椰汁🥥面既香濃又整到好似平時食日式壽司咁,好特別 🤣🌟 十八碌扮沙冰 💰$78好重菠蘿🍍味又透心涼即時中和返岩岩食
聽講呢間係一間泰式料理既音樂餐廳
現場每日都有唔同既嘉賓表現唱歌🎤
又可以聽住歌邊打邊爐又有燒烤食 🤤 好特別
所以同朋友嚟朝聖🥳

火鍋湯底🥘一共有六款,揀下以下呢兩款口味:
👍🏻小火山牛骨船湯

大蝦果然夠哂大隻 🥹
涼伴菜式好岩咁熱既天氣 🔥

🌟 美國安格斯牛肉及豬肉拼盤 💰$296
入面有兩款牛同豬肉
用黎燒又得,用黎打邊爐又得
加埋四款醬汁一齊食
雙重享受 😎

🌟 蝶豆花芒果糯米飯 💰$68
淡藍色既糯米飯好靚🤣
芒果夠哂甜
加埋椰汁🥥面既香濃又整到好似平時食日式壽司咁,好特別 🤣

🌟 十八碌扮沙冰 💰$78
好重菠蘿🍍味又透心涼
即時中和返岩岩食野既味道

🌟 泰式奶綠 💰$48

啤啤推介指數:🐻🐻🐻🐻/5粒

小火山 The Volcano
📍地址:銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室 (時代廣場旁)
☎️電話:28162220

#香港美食 #銅鑼灣美食 #啤啤遊食團 #美食推介 #銅鑼灣美食推介 #香港美食推介 #foodie #hkfoodie#dinner #dinning #烤肉 #giveaway #giveawayhk
#泰式美食 #美食 #food #bbq #hkig #泰式火鍋
#hotpot #couple

#bearbeareat