2018-02-21 956 views
今年難得年30晚出街食飯,基本上其實都無咩要求,打定底,預左唔會好食,唔會要求有咩服務。屋企人一早book定枱,食第2輪,叫左個12人set。頭盤係燒味拼盤,一食個叉燒!!哇!!!好感動,係好食既叉燒,唔會太肥太瘦太乾,肥瘦適中,又淋,食左好幾舊!第2碟係蝦球魷魚荷蘭豆,蝦球同魷魚都幾新鮮,又夠味!第三碟係炸蝦球~大大粒,好爽口,配埋泰式辣醬係perfect!第四碟有發菜蠔士豬脷,我個人一向唔多食呢d,同行親友覺得味道唔錯,唔會太咸。第五碟年年有餘~不過條魚好似蒸得熟左少少,唔係好夠滑....湯~魚賜?湯,一般般,無乜特別。跟埋主食有臘咪?米飯,我好少食?米飯既一向,但呢個既我食左兩碗,因為真係好好食!!甜品係蓮蓉壽桃包。平時呢餐飯其實已經值比正常/好評,但年30食呢餐飯,無想像中既失望,仲要表現咁好,真係值得比個大哈哈笑你!

第2碟係蝦球魷魚荷蘭豆,蝦球同魷魚都幾新鮮,又夠味!

湯~魚賜?湯,一般般,無乜特別。

甜品係蓮蓉壽桃包。

2018-02-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner