2017-07-02
作為Minions既小fans,望住泰國麥當當出左Minions系列餐,心裡嫉妒恨呀。當一見到香港麥當當終於都出埋,內心非常激動,即刻衝左去嗌我bb番黎,不過期望越大,失望越大,望住個餐,完全印證呢句說話...包我就嗌左芝喳喳芥末雞堡,望住個包皮,已經想喊,完全冇minions bb係度既,但係其實都係我問題,原來得孖牛堡先有,自己冇睇清楚就嗌左。講返個包既味道,除左個芥末醬有少少驚喜,一啲都唔辣,仲鹹鹹地,幾搞笑之外,其他都唔特別,塊煙肉仲要硬到哽唔落,失望呀。最大既賣點,Minions樣既脆薯嘜,真係好QQ,好鍾意佢既造型,味道就麻麻,係炸左既薯蓉,不過實在太油,食一舊,隻手已經油到反光。另外一提,食左咁多次McDonald,特飲通常都唔會嗌,因為都係用濃縮果汁再加大量雪碧溝成,唔係真材實料。識飲一定會嗌奶昔,淨係加多$2.5,實在太抵。