2017-07-06 160 views
這家cafe多次在不同網站雜誌看到推介,既然住在荃灣區方便就腳,某個晚上就約定三五知己一同來試試。有幸朋友早了過來,我等了不是太久便能入座。店子小小(真的非常小),走北歐mix田園(?簡約風, 看起來挺乾淨企理的。雖然位子比較窄,但朋友們擠一起,也不會太局促。我只記得影自己點的這個,既然這pancake是主打,當然要一試。這個草莓Pancake賣相吸引,即叫即做,所以溫度控制得剛剛好,入口鬆軟,個人覺得不會太甜,特別岩怕肥既女仔們哈哈。而且藍莓醬好多原粒,天然滋味,幾有heart,唔錯,雪糕求也不算細,混著吃一熱一冷感覺特別入味。價錢方面不能說是便宜...以甜品大小、質素、店面裝修、服務和等候時間各方面考慮來說,其實只能叫還算合理的價錢...可能期望太高,不算驚喜,不過不失,不過作為幾個朋友去試新野黎講,我覺得值得去的。順帶一提,因為即叫即做,大部分甜品都要等等等,而且不是等一陣...係等好耐(~20-30分鐘...)有d餐牌上的款式仲未必有....所以趕時間既話真係要三思...
有幸朋友早了過來,我等了不是太久便能入座。

士多啤梨厚Pancake
2017-05-19