2019-07-27
難得放星期五,1:45到左,職員未有6個位,可以門口排隊等等。門口又熱又晒呢!(其實根本無人會呢個時間排隊)經過考慮後,覺得友人2:15到達既時候,過左食飯時間,應該入坐不大問題,我地同行有小朋友都係想1:45先入食蛋糕。職員就再3強調,餐廳很受歡迎,友人黎到要排隊入坐,有位都未必一齊坐。我地表示到時候有人排隊先算,想而家入坐,小朋友唔熱得。最後向3個唔同職員解釋3次,想而家坐先入到坐。(我真係唔明成日話排隊。餐廳蛋糕話平唔係平 ,好貴食唔起又唔係。餐廳set左規矩,我地有跟。但身為客人可以對餐廳有要求,有期望。可唔可以諗下同行既小朋友呢!明明有4位可以入去坐住先,又要我地門外晒住等,唔識變通。已經揀平曰,non peak hour。我地4個門口等,你未hold住,等埋邊2位走,奏夠6位比我地。點解唔而家比我有小朋友既入去坐先😑 )
點解唔而家比我有小朋友既入去坐先😑 )