2020-10-07
第一次嚟呢間野幫襯 非常之失望 今次叫咗一碗仙草芋圓同一碗宇治抹茶白玉 分別係$40同$45 首先 仙草唔知點解有涼粉味 仲有質地完全係涼粉質地 食落去口感都同仙草滑嘟嘟嘅質地完全唔同 係偏向爽口 芋圓味道都可以 質素中等水平 第二問題係喺第宇治抹茶白玉度 由於呢碗野係凍食嘅 但係佢嘅糖水底好明顯食得出係凍嘅糖水底再溝抹茶粉 食每一啖佢嘅粉咁都好重 仲有係偏苦嘅 好明顯抹茶粉冇溶入落個糖水度第三冇問題係擺位方面 唔知係咪整得比較急嘅關係 碗野好快到 睇得出甜品材料嘅擺位好似亂擺咁 糖水太多 就嚟瀉出咁 甜品係用來打卡 但今次。。。同圖文不符總括以上問題 可能甜匠出名甜品唔係呢一方面 但係我未必會再嚟光顧呢間餐廳 可能對佢嘅名氣等等各方面期望太高 導致失望越大
View previous comments ()