2021-07-25 1541 views
呢間唔係好起眼嘅小小店舖位於豉油街嘅一條食街內,隔離就係好出名嘅阿木,今次試下台式火鍋,店舖雖小,但五臟俱全,有開放式嘅水吧,座位位置都係比較迫少少,員工屬於比較年輕嘅一群🤣❣️酸菜肥牛鍋 $108諗住試吓台式火鍋,但係呢個鍋令我好失望,首先材料並唔係好豐富,只係見到有大量嘅酸菜,同有部份碎嘅肥牛,仲有一粒貢丸一粒墨魚丸一條蟹柳棒,其他都屬於配菜,湯底味道偏向麻味,但又唔係辣,酸味並唔係好重,只可以話每一次食自己感到條脷好麻,可能自己揀嘅唔係佢嘅招牌,所以並唔推介呢個鍋🙅🏻‍♀️❣️台灣紅燒牛肉麵 $68呢個有驚喜,每塊材料都係大大塊,牛肉夠腍,牛肉嘅份量都好足,又係有大量嘅酸菜,但酸菜味道鹹味多個酸味,麵身煮得煙韌,但唔好期望個湯底會好濃,屬於一般嘅湯底🥸❣️芝士肉鬆蛋餅 $39呢個只可以叫做肉鬆蛋餅,因為完全食唔到芝士,蛋餅屬於比較薄身嗰隻,上面嘅甜醬油味道正常,要兩者配合食先至覺得好味😎❣️奶蓋四季春 $33奶蓋屬於正常嘅味道,芝士味算濃,茶底就比較普通🙃❣️珍珠奶茶 $28飲落似一杯糖水,但我已經叫咗7分甜,可能要再減一下個甜度,珍珠比較普通,所以唔建議喺度叫珍珠奶茶飲😵🏦是次消費總額 $

❣️酸菜肥牛鍋 $108

❣️台灣紅燒牛肉麵 $68

❣️芝士肉鬆蛋餅 $39

❣️奶蓋四季春 $33
奶蓋屬於正常嘅味道,芝士味算濃,茶底就比較普通🙃

❣️珍珠奶茶 $28

🏦是次消費總額 $304(人均消費 $152)
🍴須加一服務費

👅好味度:7.5(10分滿分)
比預期中有啲失望,食物比較普通,只有台式紅燒牛肉麵可以encore,我諗佢哋嘅麵類同飯類會做得比較好,但不得不讚員工服務真係好好,主動送上醬料,又會提醒你小心個爐會好熱,所以真係要俾啲員工一個👍🏻
2021-07-23
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$152 (Dinner)
  • 紅燒牛肉麵