2022-11-10
Ankôma•尖沙咀上樓🏛️日法Fushion菜🇯🇵🇫🇷我為雞🐥而來…#跟住肥安去增肥 🧡First bite Uni French Toast🍞甜甜的開始🥰其實好想encore多一件🤭🧡Tuna Crispy Cylinder 脆脆筒 口感ok·但味道無記憶點😅🧡蔥油昆布深🦪第一次食咁Creamy奶油質感嘅蠔·蔥油味突出但又唔搶👍🏻🧡用咗3種酒漬嘅🦐+Tempura蝦頭-太油·入口好似飲油咁☹️蝦身有酒香但唔驚艷·水雲+海葡萄都加唔到分💗Angel Hair Pasta🍝 Caviar & white truffle oil凍食真係初體驗😋松露油香氣撲鼻·以入口後有點兒失望🥲覺得在家都可以整到🙈@男朋友先🤣而且份量可再多一點點🫢💗茶碗蒸🥚水準唔錯👍🏻💗Amadai立鱗燒..唔識欣賞個汁😅皆因食過更好的·對比太大🙁希望有機會黎有新配搭💗由入座燒到最尾的三黃雞🐥🐥🐥其實食落同一般雞真係無分別🥲點解會吹捧到咁大😩只能說皮有點脆·肉是滑的⋯但個sauce同煲飯真係更更更出色🤩🤩🤩🤩🤩一煲飯我食了2/3…連埋啲汁真係不知不覺地消滅哂😆❤️🔥Apple tart同我印象中酸酸的味道唔一樣😱甜甜的蘋果
我為雞🐥而來…#跟住肥安去增肥
💗茶碗蒸🥚水準唔錯👍🏻
❤️🔥Apple tart同我印象中酸酸的味道唔一樣😱甜甜的蘋果肉+餅底 一啖接一啖💖
好欣賞大廚嘅想法…都明白點解會咁難book😎希望下次黎到會有新菜式🥰