2022-09-01 42 views
收工在中環,靈機一觸想食拉麵,就嚟到呢度試下~無揀到吧台位置因為想坐得舒服啲,意外係呢度除左拉麵之外仲有鰻魚飯同串燒食,有別一般拉麵店👍🏻店員落力介紹期間限定嘅「鯛魚雞白湯拉麵」,當然要趁機一試啦!同雞白湯拉麵不同嘅係除左一大片黑豚叉燒、仲有多塊火炙鯛魚,溏心蛋、筍乾、木耳絲、蔥絲,材料豐富。湯底綿滑濃香,鯛魚更添箇中鮮味,沒有一點油膩感,卻有多一重香味~鯛魚滑嫩,麵質夠爽,叉燒亦恰到好處另外我地亦叫左北海道極濃蟹湯拉麵,碗面一大堆蟹肉真材實料呀!蟹肉食得出係好新鮮鮮甜,帶點海水嘅鹹味,大啖大啖蟹肉放入口,好滿足呀!最後餃子都不負所望,好多餡亦煎得香口,皮薄餡靚,值得一試!

最後餃子都不負所望,好多餡亦煎得香口,皮薄餡靚,值得一試!